Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Parantumisia Raamatussa

 

Otan tähän vain joitakin parantumisia Raamatusta rohkaisuksi sinulle, joka sairastat. Jeesus parantaa tänäkin päivänä. Hän käyttää terveeksitekemisen lahjoja, rukousta, voimallisten tekojen lahjaa, ja lääketiedettä parantumisen välikappaleena. Kaikki parantuminen tulee Jumalalta. 

 

Sana luo elämää

 

Snl. 4:20-22

(j.20) Poikani, tarkkaa minun puhettani, kallista korvasi sanoilleni. (j.21) Älkööt ne väistykö silmistäsi, varjele niitä sydämesi sisimmässä, (j.22) sillä ne ovat elämä sille, joka ne löytää, ja lääke koko hänen ruumiilleen. 

 

Jeesus Golgatalla

 

Jes. 53:4-5

(j.4) Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän kärsi. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, (j.5) mutta häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.

 

1 Piet. 2:24

Kristus itse kantoi meidän syntimme ruumiissaan ristinpuulle, että me synneille kuolleina eläisimme vanhurskaudelle. Hänen haavojensa kautta teidät on parannettu.

 

Matt. 8:16-17

(j.16) Illan tultua Jeesuksen luo tuotiin monta riivattua. Hän ajoi sanallaan henget ulos ja paransi kaikki sairaat, (j.17) jotta kävisi toteen profeetta Jesajan kautta puhuttu sana: ”Hän otti päälleen meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme.”

 

Jairoksen tytär

 

Luuk. 8:40-42, 49-56

(j.42) Synagogan esimiehen Jairoksen ainoa lapsi, noin kaksitoistavuotias tytär, oli kuolemaisillaan. (j.49) Hänen (Jeesuksen) vielä puhuessaan tuli joku synagogan esimiehen kotoa ja sanoi: ”Tyttäresi on kuollut. Älä enää vaivaa opettajaa.” (j.50) … Jeesus sanoi hänelle: ”Älä pelkää. Usko ainoastaan, niin hän paranee.” (j.54) … Jeesus tarttui hänen käteensä ja sanoi kovalla äänellä: ”Tyttö, nouse!” (j.55) Silloin hänen henkensä palasi. Hän nousi heti, ja Jeesus käski antaa hänelle syötävää.

 

Verenvuotoa sairastava nainen

 

Luuk. 8:40-48

(j.43) Siellä oli myös nainen, joka oli sairastanut verenvuotoa kaksitoista vuotta ja kuluttanut lääkäreihin kaiken omaisuutensa, eikä kukaan ollut voinut häntä parantaa. (j.44) Hän lähestyi Jeesusta takaapäin ja kosketti hänen viittansa tupsua, ja heti verenvuoto tyrehtyi. (j.46) Jeesus sanoi: ”Joku koski minuun, sillä minä tunsin, että minusta lähti voimaa.” (j.47) Kun nainen huomasi, ettei pysynyt salassa, hän tuli vavisten, heittäytyi hänen eteensä ja kertoi kaiken kansan kuullen, minkä vuoksi hän oli koskenut Jeesukseen ja miten hän oli heti tullut terveeksi. (j.48) Jeesus sanoi hänelle: ”Tyttäreni, uskosi on parantanut sinut. Mene rauhassa.”

 

Riivattu poika

 

Luuk. 9:37-43

(j. 38) Väkijoukon keskeltä huusi muuan mies: ”Opettaja, minä rukoilen sinua: tule katsomaan poikaani, sillä hän on ainoa lapseni. (j.39) Vähän väliä henki ottaa hänet valtaansa, ja hän alkaa heti huutaa. Se kouristaa häntä, niin että vaahtoa tulee suusta, ja vain vaivoin se poistuu hänestä, runnellen häntä.

(j. 41)…Tuo poikasi tänne.” (j.42) Vielä pojan tullessakin riivaaja repi ja kouristi häntä kovasti. Mutta Jeesus nuhteli saastaista henkeä, paransi pojan ja antoi hänet takaisin hänen isälleen. (j.43) Ja kaikki hämmästyivät Jumalan valtasuuruutta.

 

Jeesus parantaa koukistuneen naisen sapattina

 

Luuk. 13:10-13

(j.10) Jeesus oli opettamassa eräässä synagogassa sapattina. (j.11) Siellä oli nainen, jossa oli ollut heikkouden henki kahdeksantoista vuotta. Hän oli koukistunut eikä lainkaan kyennyt oikaisemaan itseään. (j.12) Nähdessään hänet Jeesus kutsui hänet luokseen ja sanoi: ”Nainen, sinä olet päässyt heikkoudestasi.” (j.13) Sitten hän pani kätensä naisen päälle, ja heti tämä oikaisi itsensä ja ylisti Jumalaa.

 

Jeesus parantaa kymmenen spitaalista

 

Luuk. 17:11-19

(j.12) Kun hän oli menossa erääseen kylään, häntä vastaan tuli kymmenen spitaalista miestä. Nämä jäivät seisomaan loitommaksi, (j.13) korottivat äänensä ja huusivat: ”Jeesus, mestari, armahda meitä!” (j.14) Heidät nähdessään Jeesus sanoi heille: ”Menkää näyttämään itsenne papeille.” Ja mennessään he puhdistuivat. (j.15) Huomattuaan parantuneensa yksi heistä kääntyi takaisin. Hän ylisti Jumalaa suureen ääneen, (j.16) heittäytyi kasvoilleen Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Tämä mies oli samarialainen. (j.19) Ja hän sanoi miehelle: ”Nouse ja mene. Uskosi on parantanut sinut.”

 

Sokeana syntynyt mies

 

Joh. 9:1-7

(j.1) Jatkaessaan matkaa Jeesus näki miehen, joka oli ollut sokea syntymästään saakka. (j.2) Opetuslapset kysyivät: ”Rabbi, kuka teki syntiä, hänkö vai hänen vanhempansa, niin että hän syntyi sokeana?” (j.3) Jeesus vastasi: ”Ei hän tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan näin on tapahtunut, että Jumalan teot tulisivat hänessä julki. (j.4) Niin kauan kuin on päivä, meidän tulee tehdä lähettäjäni tekoja. Tulee yö, jolloin kukaan ei voi tehdä työtä. (j.6) Jeesus sylki maahan, teki syljestä tahnaa, siveli sitä miehen silmiin (j.7) ja sanoi hänelle: ”Mene peseytymään Siloan altaalle” – nimi merkitsee: lähetetty. Niin hän meni, peseytyi ja palasi näkevänä.

 

Jeesus parantaa Pietarin anopin ja muita sairaita

 

Matt. 8:14

(j.14) Kun Jeesus tuli Pietarin kotiin, hän näki, että tämän anoppi makasi vuoteessa kuumeisena. (j.15) Jeesus kosketti hänen kättään, ja kuume lähti hänestä. Niin hän nousi ja palveli Jeesusta.

 

 

Jeesus parantaa sairaita

 

Matt. 14:14

 Astuessaan maihin Jeesus näki paljon ihmisiä. Hänen tuli heitä sääli, ja hän paransi heidän sairaansa.

 

Matt. 20:34

Astuessaan maihin Jeesus näki paljon ihmisiä. Hänen tuli heitä sääli, ja hän paransi heidän sairaansa.

 

 

Jeesuksen käsky opetuslapsille

 

Matt. 10:8

Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

 

Luuk. 9:6

Niin he lähtivät ja kulkivat kylästä kylään julistaen evankeliumia ja parantaen sairaita kaikkialla.

 

Ps. 103:3

Hän antaa kaikki syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sairautesi.

 

Lunastuksen todellisuus

 

Parantumiset ovat merkkinä lunastuksen todellisuudesta, ja se koskee kaikkia ihmisiä kaikkialla.

 

©2019 anva - suntuubi.com