Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

TOTUUDEN SANOJA

 

 

Vanha testamentti kertoo ihmisistä, jotka tekivät sekä hyvää että pahaa. Siinä kerrotaan heistä hyvin aidosti. He iloitsivat, pelkäsivät ja mokailivat. Mutta epätoivon keskellä todelliset uskon sankarit turvautuivat Elävään Jumalaan. Se yleensä muutti kaiken. 

 

Myös Uuden testamentin puolella voimme lukea ihmisistä, jotka eivät aina kaikessa täyttäneet  Jumalan kriteereitä. Hekin välillä epäonnistuivat vaelluksessaan. Heidän oli vaikea uskoa kaikkea, mitä Jeesus heille puhui. Hekin iloitsivat, pelkäsivät ja mokailivat. Kun Jeesus oli ylennetty kirkkauteen Isän oikealle puolelle kaiken suoritettuaan, ja ilmestyi heille kuolemansa jälkeen, he uskoivat Jeesukseen. Kun opetuslapset saivat täyttyä Pyhällä Hengellä, he muuttuivat ja heistä tuli väkeviä evankeliumin todistajia. He eivät enää pelänneet.

 

Raamattu ei kaunistele ikäviä asioita eikä yritä tehdä uskon sankareista ja opetuslapsista täydellisiä kiiltokuvahahmoja. Silti Jumala kerta toisensa jälkeen kumartui alas ihmisen tasolle ja osoitti rakkautensa. Näin Hän tekee tänäkin päivänä. Vaikka me epäonnistumme vaelluksessamme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, ja antaa meille meidän syntimme anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Tämä on ihana lupaus meille. 

 

Tällainen rehellisyys osoittaa meille, että Raamattu on totta ja että Jumalan sana on luottamuksen arvoinen. Koska Raamattu kertoo ihmisistä myös huonot puolet, se on uskottava silloinkin, kun se kertoo Jumalan hyvyydestä ja rakkaudesta. Raamatun ihmiset ovat testanneet Jumalan lupaukset ja havainneet ne luottamuksen arvoisiksi.

 

Raamattu sanoo, että ”Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä. Autuas se mies (ja nainen), joka häneen turvaa!” (Ps 34:9).

 

-anva-

 

 

 

Kestävä perustus

 

Luuk. 6:46-49

 

46 ”Miksi te huudatte minulle: ’Herra, Herra’, mutta ette tee, mitä minä sanon? 47 Minä osoitan teille, kenen kaltainen on se, joka tulee minun luokseni ja kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan. 48 Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten tuli tulva, virta syöksyi taloa vastaan mutta ei saanut sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu. 49 Mutta se, joka kuulee eikä tee, on kuin mies, joka rakensi talonsa maan pinnalle, ilman perustusta. Kun virta syöksyi taloa vastaan, se sortui heti ja tuhoutui kokonaan.”

 

Millaiselle perustukselle sinä olet rakentamassa elämääsi? Kehen sinä turvaat silloin, kun elämässäsi on vaikeaa? Luotatko Jumalan Sanaan, joka voi rohkaista ja lohduttaa sinua? Rakenna Kristuskallioille, sillä mikään muu perustus ei loppupelissä kestä (1 Kor. 3:11-15)

 

11 Muuta perustusta ei kukaan voi laskea sen lisäksi, mikä on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. 12 Kuka sitten rakentaakin tälle perustukselle, rakensipa kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, 13 itse kunkin työ tulee näkyviin. Sen tuo ilmi se päivä, joka ilmestyy tulessa, ja tuli koettelee, millainen kunkin työ on. 14 Jos jonkun tekemä rakennus kestää, hän saa palkan. 15 Jos jonkun työ palaa, hän kärsii vahingon. Itse hän kuitenkin pelastuu ikään kuin tulen läpi. 

 

Lue ja kuuntele Jumalan sanaa. Jumalan sanassa on voima. Siinä on pelastava voima. Se antaa uskon ja vahvistaa sinun uskoasi ja on ohjekirjana, kuinka elää uskovana. Etsi seurakunta, jossa julistetaan tervettä Jumalan sanaa. Niinkuin alussa voit lukea, eivät kaikki julista totuutta ja elä Jumalan tahdossa.   

 

Yksin ilman seurakuntaa ja uskovien yhteyttä on vaikea selviytyä tässä maailmassa. Jumala antaa meidän elämäämme ihmisiä, joiden kanssa voi jakaa elämämme ilot ja surut. Uskovien yhteys myös rakentaa meitä. Elämässämme on ylä- ja alamäkiä. Voimme jakaa ilomme ja voimme rohkaista toinen toistamme Jumalan sanalla. Jakaa sitä, mitä Jumala on meille antanut. Me tarvitsemme toinen toistamme ja ennenkaikkea me tarvitsemme Jeesusta Kristusta. Hän on uskon alkaja ja täyttäjä.

 

-anva-

 

 

 

 

 

Kristuksen ylösnousemus

 

1 Kor 15:1-4b; 15:12-24

 

1. Veljet, minä palautan mieleenne sen evankeliumin, jonka olen teille julistanut ja jonka olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte. 2. Sen kautta te myös pelastutte, jos pidätte kiinni siitä sellaisena kuin minä sen teille julistin. Muuten olette aivan turhaan uskoneet. 3. Ennen kaikkea annoin teille tiedoksi sen, minkä myös itse olin saanut: Kristus kuoli meidän syntiemme tähden Kirjoitusten mukaan, 4. hänet haudattiin ja hänet herätettiin kolmantena päivänä Kirjoitusten mukaan,

 

Kuolleiden ylösnousemus

 

12. Mutta jos Kristuksesta julistetaan, että hänet on herätetty kuolleista, kuinka jotkut teistä sanovat, ettei kuolleiden ylösnousemusta ole? 13. Jos ei ole kuolleiden ylösnousemusta, ei Kristustakaan ole herätetty kuolleista. 14. Mutta jos Kristusta ei ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa, turhaa myös teidän uskonne. 15. Silloin meidät myös havaitaan vääriksi Jumalan todistajiksi. Olemmehan todistaneet Jumalasta, että hän herätti Kristuksen, jota hän ei olisikaan herättänyt, jos kerran kuolleita ei herätetä. 16. Jos kerran kuolleita ei herätetä, ei Kristustakaan ole herätetty. 17. Mutta jos Kristusta ei ole herätetty, teidän uskonne on turha ja te olette vielä synneissänne. 18. Silloin myös Kristuksessa nukkuneet ovat kadotettuja. 19. Jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme kaikista ihmisistä surkuteltavimpia.

20. Mutta nytpä Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena kuolemaan nukkuneista. 21. Koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin myös kuolleiden ylösnousemus on tullut ihmisen kautta. 22. Sillä niin kuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, 23. jokainen vuorollaan, esikoisena Kristus ja sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan. 24. Sitten tulee loppu, kun hän luovuttaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.

 

—-

 

Paavali vastaa tässä korinttilaisten kirjeeseen koskien kuolleiden ylösnousemusta. Siellä nimittäin jotkut epäilivät sen todenperäisyyttä. Ensin hän palauttaa heidän mieliinsä sen evankeliumin, jota hän oli heille julistanut ja jonka he olivat ottaneet vastaan (j. 1-4).

 

Sitten hän jatkaa, että jos ei ole kuolleiden ylösnousemusta, ei Kristustakaan ole herätetty kuolleista. Silloin julistus Kristuksen ylösnousemuksesta, ja uskomme häneen on turhaa. Silloin olemme vielä synneissämme ja Kristuksessa nukkuneet ovat kadotettuja (12-18)

 

Paavali selittää tätä asiaa hyvin seikkaperäisesti. Ensi lukemalta tämä vaikuttaa sekavalta, mutta näin Paavali koettaa vakuuttaa heitä tästä asiasta.

 

Hän selittää myös, että jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme kaikista ihmisistä surkuteltavampia (j. 19).

 

Lopulta (j. 20-24) hän tuo lohduttavan sanoman niille, jotka uskovat. Kristus nousi esikoisena kuoloon nukkuneista. Näin myös häneen uskovien ylösnousemus on tapahtuva tosiasia. Kukin vuorollaan, esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan, kuten Paavali kirjoittaa.

 

Mekin saatamme epäillä onko ylösnousemusta lainkaan. Jotkut ajattelee, että minne puu kaatuu, sinne se maatuu.  Ajatellaan koko Raamatun olevan jotakin sepitettyä tarua, ihmisten omia kirjoituksia. Mutta sen aikaiset ihmiset kirjoittivat sen Jumalan Hengen vaikutuksesta. Monen on vaikea uskoa, että joku kuolee ristillä joidenkin toisten syntien vuoksi, ja että hän sen jälkeen vielä nousee ylös kuolleista. 

Ja kaiken lisäksi, kun uskomme Jeesukseen Kristukseen saamme syntimme anteeksi. Siitä huolimatta Raamattu puhuu totta myös ylösnousemuksen osalta. Tässä on kyse elämän ylösnousemuksesta.

 

Toiset taas uskovat Jeesukseen vain saadakseen hyötyä hänestä tämän elämän ajaksi. Hengaillaan mukana, mutta tosi paikan tullen, vaikeuksien keskellä luovutaan hänestä. Paavali kirjoittaa, että sellaiset ovat kaikista ihmisistä surkuteltavampia. Ihmisen elämä on lopulta lyhyt iankaikkisuuteen verrattuna.

 

-anva-

 

 

 

Rakkaus

 

Luin eräästä hengellisestä lehdestä kirjoituksen, jossa puhuttiin maailman suurimmasta voimasta. Siinä isä ja poika olivat hiihtämässä ja levätessään poika kysyi isältään rakkaudesta. Isä kuvaili pojalleen rakkautta.

 

RAKKAUS on vahvempi kuin viha. Se on kuin aurinko taivaalla. Kun se alkaa keväällä lämmittää täydellä terällään, luonnossa tapahtuu huikeita muutoksia. Kaikki alkaa elää.

 

VIHA JA KATKERUUS ovat sensijaan kuin kova pakkanen ja tuisku: silloin vedetään pipo syvälle ja pukeudutaan vällyihin.

 

——-

 

Näin se on meidän ihmistenkin elämässä. Jos annamme rakkautta, kaikki muuttuu erilaiseksi, kuten luonnossakin. Rakkaus vaikuttaa vastarakkautta. Ihmiset viihtyvät lähellämme. Kun haluaa rakastaa, ei edes odota vastarakkautta.

 

Jos olemme vihaisia tai katkeria, se huokuu meistä kanssaihmisiin. Aiheutamme toisissa pelkoa ja ihmiset loittonevat meistä. Sellaisiin ihmisiin suhtaudutaan varauksellisesti.

 

Taivaan Isä antaa meille rakkaudesta oivallisen mallin (Joh. 3:16). Hän antoi oman poikansa ihmisten syntien sovitukseksi, täysin tietoisena siitä, ettei kukaan voisi koskaan korvata sitä hänelle. SE ON LAHJA.

 

Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi (1. Joh. 4:10).

 

Ja koska on jo olemassa lahja ja lahjanantaja - tarvitaan myös lahjan vastaanottajaa. Se olemme me. Ja kun otamme vastaan tämän lahjan sellaisenaan kuin olemme koko sydämestämme, niin saamme syntimme ja kaikki pahat tekomme anteeksi sekä iankaikkisen elämän. Valtavaa Jumalan rakkautta meitä ihmisiä kohtaan. Ja juuri Jeesuksen rakkaus meihin ja kuuliaisuus Isää kohtaan sai hänet kulkemaan ristin tien.

 

Ystäväni, joko sinä omistat tämän Jumalan lahjan? Asuuko Jeesus sydämessäsi? Olin saattamassa sukulaistani hautaan. Hänet otettiin pois yllättäen, työnsä äärestä. Kun lähtö tapahtuu näin nopeasti - silloin ei enää ehdi miettimään olenko valmis - silloin on oltava asiat kunnossa Jumalan kanssa. Älä siirrä ratkaisuasi tuonnemmaksi, sillä huomisesta emme tiedä. Kukaan meistä ei tiedä onko meillä huomista. Jumala yksin tietää ja Hän tahtoo pelastaa sinut tänään.

 

-anva-

 

 

 

©2019 anva - suntuubi.com